Hiába aratott a Mercedes kettős győzelmet a Japán Nagydíjon, verseny másfél órás közvetítésében mindössze 5 percig lehetett látni az ezüst nyilakat, a nézők lemaradtak Lewis Hamilton és Nico Rosberg 2. kanyarbeli csatájáról, de még a vezető angol kerékcseréjből is csak annyi látszott, hogy kigurul a bokszutcából.
Felmerült, hogy a Mercedes Bernie Ecclestone utasítására került le a képernyőről, az F1 ura így akarta megleckéztetni a német gyártót, amiért nem akartak motorokat adni a Red Bullnak.


Ecclestone ezt cáfolta, és a Mercedes fejesei sem akarták nyilvánosan kimondani a vádakat, de a csapat elnökeként dolgozó Niki Lauda személyesen ment el az F1 urának londoni irodájába, hogy megbeszélje a történteket.
A háromszoros világbajnok osztrák azt mondja, ígéretet kapott, hogy a hétvégi Orosz Nagydíjon már újra a képernyőn lesz a Mercedes.
“Bernie már nem érti, hogyan kellene közvetíteni egy Forma-1-es versenyt” – mondta az Österreichnak. “Én a lehető leghatározottabban tiltakoztam nála (Japán miatt). Ő is rájött, hogy túl messzire mentek, és megígérte, hogy Szocsiban már nem lesz ilyen.”