Bernie Ecclestone az Orosz Nagydíj előtt jelentette be, hogy szerinte záros határidőn belül új tulajdonosa lehet a Forma-1-ben, több vevő is kilincsel nála. Niki Laudának fogalma sincs, miért került most elő ez a téma. “Alapvetően semmi közünk hozzá, hogy mi lesz a részvényekkel. De rejtély, hogy miért pont most beszélt erről” – mondta Lauda.
Egy elmélet szerint Ecclestone így akar nyomást gyakorolni Dietrich Mateschitz Red Bull-tulajdonosra, aki korábban szintén érdeklődött az F1 megvétele iránt, most viszont inkább mindkét csapatával a kiszállásra készül. Mások szerint Ecclestone egyszerűen a sokak által nagyon várt lelépését készíti elő.
A korábbi FIA-elnök Max Mosley nem tenne sok pénzt erre. “Akármi is történik, vegye át akárki az F1-et, Bernie szerepe nem változik, ha csak ő nem dönt úgy” – vélekedett Mosley. “Ő áll az egész mögött, ő adta el mindenhova.”
Mika Häkkinen egyetért. “Ecclestone visszavonulása jelenleg teljesen valószínűtlen. A Forma-1-et ő tette azzá, ami” – így a finn.
“Az idő elől senki nem menekülhet. Bernie egyre idősebb, és ugyan remek formában van, lehet, hogy benne is megérett már, hogy ideje lenne már valami mást csinálni” – nyilatkozta a korábbi német versenyző, jelenleg szakértőként dolgozó Hans-Joachim Stuck.