Napra pontosan 30 éve, 1985. október 6-án szerezte első Forma-1-es futamgyőzelmét Nigel Mansell a Brands Hatch-ben tartott Európa Nagydíjon (és ugyanakkor húzta be első bajnoki címét Alain Prost is). 


A később, 1992-ben világbajnoki címet is szerző angol az évfordulóhoz igazítva – na jó, szeptember 24-én – jelentette meg önéletrajti kötetét, ennek kapcsán pedig a BBC-nek nyilatkozott. Az interjúban arról is megkérdezték, hogy mondjuk 4 hét gyakorlás után képes lenne-e Lewis Hamilton mostani tempójára a Mercedesszel, amire a 62 éves expilóta igen optimistán felelt:
“Nagyon közel érnék hozzá, esetleg ugyanolyan köridőt is hoznék. Azt azért nem állítom, hogy gyorsabb lennék. Az biztos, hogy pár körön meg lehetne csinálni, de ahogy korosodik az ember, már nem képes hosszabb távon fenntartani a tempót.”
“Ami a versenyt illeti, egy kicsit több felkészüléssel – mondjuk négy hét helyett négy hónap után -, és ha a szervezetem bírná, úgy gondolom, hogy azzal az autóval és is biztosan a dobogóra jutnék, jól szórakoznék.”
 


Az egykori Lotus-, Williams-, Ferrari- és McLaren-versenyző Mansell azért sietett leszögezni, hogy a fentiekkel nem akarta lekicsinyelni Hamilton szereplését.
“Abszolút ragyogó munkát végez. A jó helyen van a jó időben, mindenből kihozza a maximumot, emellett élvezi a életet, jól szórakozik. Szerintem jó ideig senki nem lesz képes legyőzni őt. Az idei bajnoki cím már a kezében van, csakis ő dobhatja el, de biztosan meg fogja nyerni! Ami még fontosabb, hogy a Mercedes mostani formáját tekintve 2016-ra is ő a favorit.”