A Lotus ugyan megmenekülni látszik a Renault beszállásával, de a pénzügyileg továbbra is nehéz helyzetben lévő Sauber és Force India jövője homályos, ahogy az is nagy kérdés, hogy a Red Bull Racing és a Toro Rosso ott lesz-e a rajtrácson 2016-ban.
Négy autót is kivonhat a Red Bull


A legrosszabb esetben akár nyolc autóval is csökkenhet a mezőny, de az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone nem aggódik, kedvenc, régóta szorgalmazott ötlete lehet a megoldás: a nagycsapatok 2-2 helyett 3-3 autót indítanának ilyen esetben.
“Vannak csapatok, amelyek szeretnének három autót, és sokan vannak olyanok, akik szívesebben néznének egy harmadik Ferrarit versenyezni, mint egy versenyképtelen autót. A jövő hónapban kiderül, hogy elindulunk-e ebbe az irányba” – nyilatkozta a hétvégén a holland De Telegraafnak.
Ami konkrétan a Red Bullt illeti, Ecclestone elismerte, hogy még ő maga sem sejti, mi lesz a vége: “Nagyon összetett helyzet, számos érdekütközéssel. Miért is akarnának segíteni rajtuk a riválisaik, ha aztán a saját fegyvereikkel győzik le őket?”