Noha csak jó néhány év múlva jár le az Orosz Nagydíj szerződése, a szervezők már kezdeményezték a tárgyalásokat a megállapodás meghosszabbításáról. A 2020-ban lejáró szerződést rögtön több évvel toldanák meg, ezzel párhuzamosan kezdeményezik azt is, hogy Szocsi a szingapúrihoz hasonlóan villanyfényes legyen.
Ezt nem lesz könnyű átvenni, Szingapúrban ugyanis az időeltolódás mértéke pont alkalmas egy éjszakai futamhoz. A csapatok és a pilóták minden évben úgy csinálják végig a hétvégét, hogy az európai idő szerint dolgoznak, kelnek és fekszenek, átállás nélkül.
Az Orosz Nagydíj a tavaly októberi premier után éppen most került át májusra a jövő évi versenynaptárban, márpedig tavasszal bőven este hét után megy le a nap Szocsiban, plusz egy óra időeltoldás van a közép-európai időhöz képest. Ez igazi esti munkát jelentene a pilóták számára.
Közben a silverstone-i pálya igazgatója, Patrick Allen bejelentette, valós opció, hogy finanszírozási problémák miatt jövőre nem lehet megrendezni a Brit Nagydíjat. A pálya egyéves elmaradásban van a jogdíjjal.
“Silverstone jövőre fizet az idei versenyért, mert belementem ebbe. Egyébként már korábban lehúzhatták volna a rolót” – erősítette meg Bernie Ecclestone. “Tudom garantálni a verseny jövőjét? Nem, sajnos nem” – tette hozzá Allen, aki szerint vevőt kellene találni a silverstone-i komplexumra.