Max Verstappen 17 és fél évesen, egyetlen F3-as idénnyel a háta mögött, minden idők legfiatalabb versenyzőjeként mutatkozott be a Forma-1-ben idén. A holland ifjonc annyira fiatalon került a száguldó cirkuszba, hogy még közúti jogsija sem volt.
Verstappen tavasszal már letudta az elméleti vizsgákat és a nyári szünetben a gyakorlattal is foglalkozott, így a ma, a 18. születésnapján a holland szabályozás szerinti legkorábbi időpontban neki is futott a végső próbának, amit sikerrel teljesített is.
“Nagyon jó 18 évesnek lenni és jogsit birtokolni! Végre függetlenné váltam most, hogy egyedül is vezethetek közúton. Bevallom, nagy megkönnyebbülés, hogy átmentem a vizsgán. Izgultam, hogy esetleg hibázni fogok, de végül jól ment” – írta személyes honlapján.

A Toro Rosso tehetsége minden bizonnyal hosszú-hosszú ideig – ha nem örökre -, birtokolja majd a Forma-1 legfiatalabb versenyzője és pontszerzője rekordot, hiszen a bemutatkozása kapcsán a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) változtatott az F1-es versenyzői engedély, az ún. szuperlicenc kiadási feltételein, 2016-tól már csakis a 18. életévét betöltött, közúti vezetői engedéllyel rendelkező pilóta kerülhet a csúskategóriába.