A Forma-1-es Japán Nagydíj második edzésére sem javult az időjárás Szuzukában, az autók esőben, csak vizes gumikon köröztek a pályán.


A gyakorlás nedves, de lassan száradó aszfalton kezdődött, az elején az autókra az átmeneti (intermediate) gumik kerültek fel, a legjobb idők mind az első fél órában születtek. Az eső aztán visszatért és a körülmények egyre romlottak, újra a teljes esőgumik kaptak főszerepet.
A Szingapúrban szerzett első edzéselsősége után Szuzukában a Red Bull-os Danyiil Kvjat egy héten belül behúzta a másodikat is, 23 ezreddel előzte meg a mercedeses Nico Rosberget, Lewis Hamiltonnak pedig bő fél másodpercet adott.
A Mercedes-szendvics alsó felét a másik Red Bull-os, Daniel Ricciardo adta. 
Az 5-6. helyen a két Ferrari-pilóta zárt, de már nem reprezentatív hátránnyal, ahogy a többi köridő sem jelentett sokat.
F1: Red Bull-elsőség a szuzukai esőben 3


A vizes pálya természetesen tartogatott kihívásokat a versenyzőknek, többen is hibáztak itt-ott, de komoly incidens nem történt, csak a bukóterekben és a füvön jártak néha.
A mezőnyből egyedüliként a williamses Valtteri Bottas nem járt a pályán, azt nyilatkozta, hogy inkább gumit spórol a hétvége további részére, igaz, szombatra és vasárnapra már nem várható eső a legfrissebb előrejelzések alapján.
A Japán Nagydíj időmérője szombaton magyar idő szerint reggel 8-kor kezdődik. 
F1: Red Bull-elsőség a szuzukai esőben 4