Amióta Michael Schumachert bő egy éve hazaszállították svájci otthonába, hivatalosan nem sokat tudni a hétszeres bajnok rehabilitációjáról. Maradnak a pletykák, legutóbb a Daily Express című bulvárlap törte meg a csendet.
A lap “a Schumacher családhoz közel álló forrásra” hivatkozva írta, hogy a legenda felépülése nem halad túl jól. Schumacher továbbra sem tud beszélni és önállóan járni, a külső ingerekre sem reagál túl jól. A testsúlya állítólag rohamosan csökken, jelenleg alig 45 kiló.
Schumacher 2013 végén szenvedett súlyos síbalesetet Franciaországban, azóta lábadozik.
Jules Bianchi édesapja, Philippe azt üzente a Schumacher családnak, hogy ne adják fel a reményt. “Sajnos mi is fájdalmas tragédiát éltünk át, de hozzánk hasonlóan a Schumacher család is erőt mutatott, és soha nem engedte el Michaelt” – fogalmazott Philippe Bianchi, akinek fia egy éve éppen a hétvégi Japán Nagydíj helyszínén szenvedett balesetet.
“Nincsenek híreim Michaelről, így nem tudok kommentálni semmit, de a lényeg az, hogy ne engedjék el. Amíg Michael itt van, harcol, ő a Forma-1 legnagyobb bajnoka. Julest nagyon megérintette Michael balesete, imádkozom a felépüléséért. Amíg itt van, mindig van remény.”