A McLarennek ugyan opciója van Jenson Button 2016-os szolgálataira, de a múlt hétvégén az angol elejtett szavaiból, viselkedéséből a legtöbben azt a következtetést vonták le, hogy a 2009-es bajnok nem kíván hosszabbítani és az év végén távozik a Forma-1-ről. A bejelentést a McLaren-Honda második hazai versenyének számító Japán Nagydíjra valószínűsítik.


A fentiek ellenére a 35 éves pilóta csütörtökön Szuzukában igyekezett a lehető legkevesebb konkrétumot elárulni:
“Semmi újat nem tudok mondani a legutóbbi futam óta. Nincs új információ, még várni kell egy kicsit. Jó tárgyalások folynak a csapattal, ennyi.”
Bár Button pár nappal ezelőtt arról beszélt, hogy a Forma-1-et csak akkor lehet élvezni, ha az élen versenyezhet – márpedig a McLaren-Hondánál nagyon nem ez a helyzet -, most semmilyen lehetőséget nem akart kizárni:
“Nagyon sok lehetőség van a jövő évet illetően, nagyon sok. Ennél többet most nem mondhatok, de annyi biztos, hogy boldog leszek jövőre, és ez a lényeg.”
Az F1-ben 2000-ben bemutatkozott angol visszavonulásának lehetőségére Szuzukában a négyszeres bajnok Vettel is reagált:
F1: Button ködösít a visszavonulásról 3


“Nem tudjuk, hogy tényleg megy-e, én próbáltam megtudni tőle, de egyelőre még nem akar többet mondani, biztos megvan az oka. Az viszont biztos, hogy nagy veszteség lenne. Emlékszem, hogy amikor bekerült a Forma-1-be (20 évesen – a szerk.), mindenki nagyon-nagyon fiatalnak tartotta, és tényleg nagyon fiatalnak is látszott, amikor bekerült a Williamshez. Persze ma már 17 éves srácok is eljutnak az F1-be, szóval egész öreg volt, amikor ő kezdett!”
“Egyértelműen igazi karakter, azt is tudjuk, hogy gyors, megérdemelten világbajnok, és meggyőződésem, hogy ha több évben lett volna alatta megfelelő autó, akkor jó néhányszor küzdhetett volna a bajnoki címért. A versenyzői kvalitásai kétségen felül állnak. Ezen felül egy nagyon rendes ember, mind a pályán, mind a pályán kívül, szerintem mindannyian nagyon kedveljük őt, szóval nagy veszteség lenne az F1 számára.”
A sajtótájékoztatón a német mellett ülő Button nevetve replikázott: “Kösz, haver, igazán megható, mindjárt elsírom magam!”