A nyár folyamán a williamses Valtteri Bottas neve újra és újra felbukkant Kimi Räikkönen lehetséges ferraris utódjaként, a pletykákat a brit alakulat és maga a fiatal finn is elítélte, azt mondták, az ilyesmi árt a csapatmorálnak.
Miután a Belga Nagydíj előtt a Ferrari végül Räikkönen szerződéshosszabbítását jelentette be, a Williams sem várt sokáig, Monza előtt bejelentette Bottas és csapattársa, Felipe Massa 2016-os megtartását.
A csapatnál még 2011-ben tesztelőként kezdő, jövőre már hatodik grove-i idényét kezdő Bottas azt mondja, a nyári spekulációk, szóbeszédek után is teljes a kölcsönös bizalom:


“Most már nekiláthatunk a jövő évi autó fejlesztésének, minden információt bátran megoszthatunk egymással. A mi kapcsolatunk nem romlott meg, de megtörténhet az ilyesmi, ha felmerül, hogy a versenyző átigazolásra készül. De nálunk tényleg semmi gond, örömmel maradtam a csapatnál, és ők is szívesen tartottak meg” – írta blogján.
“A Williams minden egyes tagjával nagyon jó a viszonyom, az évek során kiváló munkakapcsolat alakult ki. Úgy gondolom, hogy pillanatnyilag ez a legjobb hely számomra, a folyamatosság pedig javunkra válik, különösen, hogy Felipe személyében a csapattársam is ugyanaz marad.”