A Force Indiá-s Nico Hülkenberget a nyáron ugyan Kimi Räikkönen lehetséges utódjaként is emlegették, majd a Ferrari-kötődésű amerikai csapat, a Haas egyik fő jelöltje volt 2016-ra, de francia és brit sajtóértesülések szerint a 28 éves német nem megy sehova, hosszabbított a silverstone-i alakulattal. A hivatalos bejelentés akár ma megtörténhet.
F1: Hülkenberg nem megy az amerikai csapathoz 2
Gutierrez lehet Haas első igazolása


Az idén első próbálkozásra Le Mans-győzelmet arató versenyző az F1 mellett jövőre is részt vehet a tartóssági vb néhány fordulóján a Porsche színeiben.
Míg Hülkenberg látszólag kidőlt a versenyből, a Ferrari tesztpilótája, Esteban Gutierrez egyre közelebb kerül a Haas versenyzői állásához, az állítólag 13 millió dolláros szponzori csomagot is “szállító” mexikói hamarosan aláírhat az amerikai alakulattal, írja a finn Ilta Sanomat.
A Haas másik ülésére esélyes lehet a Ferrari másik tesztelője, Jean-Eric Vergne, esetleg az amerikai GP2-es, Alexander Rossi – igaz, Gutierrezzel gyűlölik egymást -, és új névként a az IndyCarban idén 10. szezonját záró Marco Andretti is. A versenyzőlegenda Mario Andretti 28 éves unokája azonban nem hiszi, hogy eljuthat a Forma-1-be.
“Azt sem tudom, hogy egyáltalán pályázhatnék-e szuperlicencre az új pontrendszer mellett” – mondta.