A Ferrari a Belga Nagydíjat megelőzően bejelentette, hogy 2016-ra szerződést hosszabbított Kimi Räikkönennel, véget vetve a tavasz óta tartó találgatásoknak. A pletykák egyik főszereplője a Williams finn versenyzője, Valtteri Bottas volt, aki azt állítja, örül a fejleménynek:


“A Spát megelőző hétig nagyon sok spekuláció volt a jövőmet illetően, amelyeknek nagy része nem volt igaz. Nem is fair ilyen pletykákat terjeszteni, sem magam és a Williams, sem Kimi és a Ferrari szempontjából, szóval könnyebb lett az életem, amikor kiderült, hogy Kimi maradni fog.”
“Hadd tegyem hozzá, hogy a nyári szünet alatt egyáltalán nem voltak rám hatással a találgatások, ugyanis egyáltalán nem olvastam-néztem semmit, ami az F1-hez kapcsolódik, ami jó érzés volt. Aztán szerdán jött a hír, ennyi, vége volt a sztorinak” – írta a blogján.  
Bottas hozzátette, hogy az idei elvárásait egy kicsit alulmúlta a Williams, de így sem bánja, hogy marad a grove-i csapatnál.
F1: Bottas idén csalódott a Williamsben 3


“Azt hiszem, nagyon is érdemes a Williamsnél versenyezni, meggyőződésem, hogy 2016-ban is az élmezőnyben lehet a csapat. Semmi akadálya, hogy a Williams a Ferrarival és a Red Bull-lal versenyezzen.”
“Elismerem, hogy többet vártam az idei évtől, főképp az idény első felétől, hiszen ha megnézzük 2014-ben eddigre jóval több dobogós helyezésünk volt, mint most. Azonban ezzel együtt is képesek vagyunk a javulásra, arra, hogy közelebb kerüljünk a Ferrarihoz, a szezon második felében igyekszem majd több dobogós helyet hozni.”
Bottas tavaly a Belga Nagydíjig bezárólag négy – két-két 2. és 3. hely -, összesen hat dobogós helyezést ért el, idén viszont eddig csak egyszer állt fel a pódiumra, amikor a Kanadai Nagydíjon 3. lett.