F1: Hihetetlenül amatőr hiba a Williamsnél 2

Ritkán látható amatőr hibát vétett a Williams a Belga Nagydíjon: Valtteri Bottas első kerékcseréjénél három lágy gumi mellett jobb hátra egy közepes keverékűt szereltek fel az autóra. Bottas a “nem megfelelő abroncsok használata” miatt bokszutcai áthajtásos büntetést kapott, ezzel el is vesztette az esélyét egy jó eredményre.
A Williams tempója egyébként sem volt túl jó, Bottas végül a kilencedik, míg Felipe Massa a hatodik helyen zárt. “Nagyon csalódott vagyok amiatt, ami Valtterivel történt” – mondta Rob Smedley főmérnök.
“Csapatként elkövettünk egy hibát, amiért Valtteri nagy árat fizetett, akár egy dobogós hely is múlhatott rajta. Őszintén sajnáljuk.”
“Kivizsgáljuk az esetet, hogyan történhetett ez meg, és gondoskodunk róla, hogy soha többé ne fordulhasson elő. A versenyünket egyébként nagyban meghatározta, hogy az első etapban gyenge volt a tempónk, innen már nehezen tudtunk magunkra találni.”
“Soha nem láttam még ilyesmit” – fogalmazott csalódottan Bottas. “Az egyik gumi eleve furcsának tűnt egy kicsit, aztán kiderült, hogy az közepes keverékű. Nagyon bosszantó, de tanulnunk kell ebből. A kiállás előtt történtek mellett elemeznünk kell azt is, mi történt a versenytempónkkal.”
“Bosszantó nap volt, a starttól kezdve szenvedtünk. Nem tudtam előzni, az egyetlen pozitívum, hogy a hatodik hellyel néhány értékes pontot szereztünk” – intézte el röviden a versenyt Felipe Massa.