Idei tizedik edzéselsőségét szerezte meg Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője a 2015-ös Belga Nagydíj időmérő edzésén. Nico Rosberg a hétvége eddigi részében gyorsabbnak tűnt csapattársánál, de a Q3-ban majd fél másodperccel lassabb volt, így zsinórban hatodik alkalommal indulhat az élről Hamilton, akinek ez a 48. edzéselsősége. Idén először Valtteri Bottas is ott lehetett az interjúszobában az időmérő után, mivel megszerezte a harmadik rajtkockát.

Lewis Hamilton (1.):
Nagyon elégedett vagyok! Az autó teljesítménye ma és eddig kiváló. Nagyon jó érzés vezetni a kocsit. Ez egy olyan pálya, ahol ha megvan a kocsi egyensúlya, akkor rendkívül élvezetes vezetni. Tudom, hogy jó az élről indulni, de a futam rendkívül hosszú és az első kanyarig is el kell jutni. Ez volt a célom, hogy az élről indulhassak és ez megvan. Nico elég közel volt végig az időmérő során, de a két utolsó köröm volt a hétvégén eddig a legjobb, úgyhogy nagyon elégedett vagyok. A kettes szektor korábban gyenge pontom volt, tudtam, mik az ívek, de nem igazán sikerült összefűznöm a kanyarokat. Most az utolsó körön viszont jól ment.

A lehető legjobban felkészültünk az új rajtprocedúrára. A csapat rengeteg elemzést végzett, Nico és én is sokat gyakoroltunk a szimulátoron. Nincs gondunk az új rajttal.

Nico Rosberg (2.):


Csalódott vagyok. Délelőtt is vesztettem időt, mert rossz irányba mentünk el a beállításokkal, de az időmérőn már ismét jó volt a kocsi egyensúlya. Köszönöm a csapatnak, hogy visszakaptam a kocsi egyensúlyát, és így újra nyomhattam, de ma túl gyors volt Lewis. Hiába javultam, ő sokkal több időt talált, ez nyilván csalódást okoz.

Az új rajthelyzetben, amikor már mindent mi csinálunk (eddig a mérnökök is segítettek a kuplung fogáspontjának beállításában a felvezető körben – a szerk.) szerintem rengeteg lehetőség lesz a rajtnál. Az ötödik kanyarig pedig lehet előzni.

A szombati defektről:

Az a probléma, hogy nem igazán tudjuk, mi történt. Vannak elméletek, de semmit nem támaszt alá bizonyíték. Ez nem túl megnyugtató, de figyelünk a gumik helyzetére és tettünk bizonyos intézkedéseket, hogy a durrdefekt ne fordulhasson elő legközelebb. Remélem, holnap egyben maradnak az abroncsok.

Valtteri Bottas (3.):

F1: Rosberg a rajtban bízik 3


Jó újra itt lenni a legjobb három között. A szabadedzések után, amikor megnéztük az időinket, úgy éreztük, ennél többre vagyunk képeset. Dolgoztunk rajta, és sikerült is kihozni többet az autóból. Sikerült finomhangolnunk az autó egyensúlyát. Most már semmin nem is kellett állítanunk. A Q3-ban csak rajtam múlt, hogy sikerüljön összeraknom egy jó kört, jól venni minden egyes kanyart, ami ezen a pályán egyáltalán nem egyszerű. De sikerült, a Q3-ban két jó köröm is volt.