Felipe Massa a Fernando Alonso árnyékában töltött ferraris évek után az új erőre kapott Williamsnél másodvirágzásba kezdett, és ha lehet, maradni is szeretne a csapatnál. A grove-i alakulatnál is folyamatosan áradoznak a brazil veteránról, de a szerződését továbbra sem hosszabbították még meg.


Az F1-ben 2002-ben bemutatkozott Massa a Motorsport.comnak így nyilatkozott a helyzetről:
“Remélem, hogy hamarosan bejelenthetem a hosszabbítást. A szerződésemben szerepel olyan opció, hogy a csapat dönthet a hosszabbítás mellett, és szerintem ez már nem is várat magára sokáig. Határidő is van az opció aktiválására (szeptember), de semmi akadályát nem látom, hogy éljenek vele.”
Massa szerint mindkét fél érdeke a közös folytatás: “A változtatások fontos elemeként kerültem a csapathoz, mert bíztak abban, hogy képes leszek segíteni. A tervek szerint megújították a műszaki részleget, az autó külsejét az új szponzorokkal és megújult a pilótafelállás is velem. A Williams fontos részeként kezelnek, én pedig tisztelem a csapatot.”
Míg Massa 74 ponttal a bajnokság 6. helyén áll, csapattársa, Valtteri Bottas 77 ponttal a 4., épp megelőzve honfitársát, a ferraris Kimi Räikkönent, akinek akár a helyére is kerülhet az olasz csapatnál. Bottasról így beszélt a brazil:
F1: Massa nem izgul a hosszabbítás miatt 3


“Jó kapcsolatunk, nem is csak a munka terén, hanem emberileg is. Például a jövőjét illetően is adtam neki tanácsot, elmondtam, hogy jelenleg egy élcsapatnál versenyez, amelyik épp azt a csapatot igyekszik megverni, amelyik igazolni szeretné. Persze azt én sem tudom, hogy megverjük-e a Ferrarit.”
“De mindenképp megvan az esély arra, hogy velünk marad, azonban nehéz megtippelni, mi lesz végül. Az nem kérdés, hogy ő is fontos tagja a csapatnak, és nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy erős versenyzői párosa legyen egy csapatnak.”