F1: Bottasnak kár lenne a Ferrarihoz menni? 2

A ma már a Mercedes F1-es főnökeként és társtulajdonosaként dolgozó Toto Wolff néhány évvel ezelőtt a Williams résztulajdonosaként, majd ügyvezetőjeként lett ismert a Forma-1-ben, emellett Mika Häkkinennel és Didier Cotonnal együtt Valtteri Bottas karrierjének egyengetésével is foglalkozott, és foglalkozik ma is.
Utóbbi minőségében nyilatkozott a Ferrari által is kinézett finn pilótáról, véleménye az, hogy Bottasnak egyelőre nem lenne érdemes az olasz csapathoz igazolnia, a Williamsnél is nagyon jó helyen van. 
“Jó srác, aki sokak érdeklődést felkeltette, de a Williams pillanatnyilag a harmadik erő a bajnokságban, minden versenyhétvégén a dobogós helyezés a céljuk, szóval semmi oka a távozásra” – mondta a Gazzetta dello Sportnak az osztrák motorsportszakember.
A Williamsnek 2016-ra opciója van Bottas szolgálataira, így a Ferrari kénytelen volt arról érdeklődni náluk, mennyiért vásárolhatnák ki a finnt. Úgy hírlik, hogy a brit alakulat borsos árat kérne a 25 éves tehetségért, Wolff szerint ez is érthető:
“A Williams szempontjából ez logikus, hiszen sokat fektettek a karrierjébe, fiatal tehetségként ők vállaltak kockázatot vele, viszont eddig nem jött haszon,amivel az eladása járna.”