Daniel Ricciardo tavaly három futamgyőzelemmel hálálta meg a Red Bullnak, hogy őt ültették a visszavonult Mark Webber helyére, amiért idén már magasabb fizetést is kap. A pénz persze jól jön, de az ausztrál tehetséget ez nem igazán boldogítja, hiszen most jóval versenyképtelenebb autóban ül, első dobogós helyezését, egy 3. helyet csak a nyári szünet előtti utolsó versenyen, a Magyar Nagydíjon szerezte.


“Az idei év igazán ráébresztett, hogy mennyire fontos számomra a győzelem, mennyire szeretem a sportsikereket. Bánt, ha nem küzdhetek a győzelmekért, de örülök ennek. Tavaly bizonyos értelemben könnyebb volt a helyzet, mert szinte minden futamon versenyben voltunk a dobogóért, megvolt a ritmusa” – magyarázta az Autosportnak. 
“Bár idén már többet keresek, ez pillanatnyilag semmit sem számít. Engem csak a sikervágy hajt előre. Ez is mutatja, hogy motiváltabb vagyok, mint bármikor.”
 
Az ausztrál szerint végső soron az idei, küzdelmesebb évből is profitál:
“Hasznomra válik majd az idei év is, amikor a tavalyi csúcsok után most amolyan hullámvölgy következett. Erősebbé tesz ez, és úgy gondolom, hogy ezután még jobban tudom majd értékelni, amikor újra győzelmi esélyeim lesznek. Félre ne értsenek, nem azt mondom, hogy tavaly nem adtam bele mindent, de az idei év még keményebbé tesz.”
 
F1: Ricciardót nem vigasztalja a nagyobb fizetés 3


Bár a hungaroringi dobogó után Ricciardónak és a Red Bullnak a következő négy fordulóból csak Szingapúrban lehet esélye hasonlóra, ugyanis Spa, Monza és a szuzukai pálya a motorerőt jutalmazza, a versenyző szerint mindenképp erősebb lehet a csapat a szezon második felében.
“Az idény első felére visszatekintve, valóban bőven voltak bajok, de egy olyan nagy és jól felszerelt csapat, mint a Red Bull, csakis javulhat. Bármilyen probléma is legyen, a többieknél gyorsabban tudunk reagálni rá. A további hónapokban már jobb helyzetben lehetünk majd.”