Bár az elmúlt pár hétben mintha gyengült volna a lehetőség, Kimi Räikkönen ferraris helyére továbbra is williamses honfitársa, Valtteri Bottas tűnik a fő jelöltnek. 
Valószínű, hogy döntés csak valamikor ősszel születik majd, épp ezért Bottas nem is örül, hogy már jó ideje az erre vonatkozó kérdésekkel ostromolják, minden héten erről írnak a lapok, árulta el csütörtökön a barcelonai pályán tartott szponzori rendezvényen:


“Amikor beül az ember az autóba, nem gondolt tovább a találgatásokra. Olyankor csak a vezetés létezik, azonban az autón kívül valóban zavaróak a pletykák. Újra és újra ugyanazokat a kérdéseket kapom, de ilyen a Forma-1, ezt el kell viselnem. És nekem teljesen mindegy, kivel hoznak hírbe” – idézte a Press Association Sport hírügynökség.
“De elvben azért ez sem a Williams, sem Kimi tekintetében nem fair, hiszen semmi sem hivatalos, szóval jobb lenne, hogy hagynának minket békében dolgozni, a versenyzésre koncentrálni. Ha van valami hír, azt úgyis be fogjuk jelenteni.”
Míg Bottas hat dobogós helyezésével az idény egyik sztárja volt tavaly, idén mindössze egyszer állt fel a pódiumra, ennek ellenére bízik benne, hogy jönnek még jó, akár kiemelkedő eredmények is idén: 
F1: Bottast zavarják a ferraris pletykák 3


“A Mercedes nagyon erős, de a Magyar Nagydíjon a Ferrari megmutatta, hogy azért verhetőek. Soha ne mondd, hogy soha, a célunk továbbra is a futamgyőzelem. A Mercedes autója nagyon gyors, de az autóversenyzésben bármi előfordulhat. Hinnünk kell ebben és készen kell állnunk arra, hogy kihasználjuk az adódó lehetőségeket, idén is történhet még akármi. Persze a Mercedes legyőzése egyéniben és a konstruktőriben is igen nehéz lenne, szóval van még dolgunk.”
“Az idényünk egyelőre felemás volt, a célunk az volt, hogy javuljunk tavalyhoz képest, de nagyjából ugyanott állunk, mint egy éve. Pár dobogós helyet szereztünk már, ez pozitívum, de voltak nehéz futamaink, mint például a legutóbbi, amikor pontot sem szereztünk. De még csak féltávnál járunk, szóval előre kell tekinteni, tanulnunk kell a hibákból és menni tovább.”