A legfrissebb tudósítások szerint az olasz parlament felsőház, a Szenátus 20 millió eurós támogatást és adókedvezményeket szavazott meg Monzának, így a legendás versenyhelyszínnek lehetősége nyílik, hogy 2016-on túlra is meghosszabbítsa az Olasz Nagydíjra rendezésére vonatkozó szerződését.


A szervező SIAS főnöke, Andrea Dell?Orto így reagált: “Hamarosan találkozom Monza és Milánó polgármesterével, utána pedig folytatódhatnak a tárgyalások Bernie Ecclestone-nal a szerződés megújításáról.” 
“Hittük, hogy megmenthetjük a monzai Olasz Nagydíjat, és mostanra sikerült is. A Forma-1 nem létezhet az Olasz Nagydíj és annak múltja nélkül. Őrültség lenne ejteni, jóvátehetetlen károkat okozna az országnak és a Forma-1-nek is” ? mondta a lombardiai régió sportminisztere, Antonio Rossi.
A régió elnöke, Roberto Maroni a La Gazzetta dello Sportnak azt mondta, hogy szeptember elejére – azaz az idei futam idejére – lezárhatják a tárgyalásokat Ecclestone-nal.
Az F1 uraként ismert angol üzletember tavaly dobta be, hogy ejtheti Monzát, ha nem sikerült új, az ő szemszögéből pénzügyileg megfelelőbb szerződést kötniük, azóta tartotta is magát ehhez, sőt új szervezőket és helyszínt keresett az Olasz Nagydíjnak, Imola is képbe került.


Ecclestone most ugyan megnyugodhatott, de azért cseppet sem volt elégedett az előzményekkel:
“Vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy azért, mert rég az F1-ben vannak, jár nekik a részvétel, ülhetnek a babérjaikon anélkül, hogy bármit is csinálnának. A legszomorúbb, hogy már két évvel ezelőtt megegyeztünk valamiben, ők meg szépen megfeledkeztek róla.”