A legfrissebb tudósítások szerint az olasz parlament felsőház, a Szenátus 20 millió eurós támogatást és adókedvezményeket szavazott meg Monzának, így a legendás versenyhelyszínnek lehetősége nyílik, hogy 2016-on túlra is meghosszabbítsa az Olasz Nagydíjra rendezésére vonatkozó szerződését.


A szervező SIAS főnöke, Andrea Dell?Orto így reagált: “Hamarosan találkozom Monza és Milánó polgármesterével, utána pedig folytatódhatnak a tárgyalások Bernie Ecclestone-nal a szerződés megújításáról.” 
“Hittük, hogy megmenthetjük a monzai Olasz Nagydíjat, és mostanra sikerült is. A Forma-1 nem létezhet az Olasz Nagydíj és annak múltja nélkül. Őrültség lenne ejteni, jóvátehetetlen károkat okozna az országnak és a Forma-1-nek is” ? mondta a lombardiai régió sportminisztere, Antonio Rossi.
A régió elnöke, Roberto Maroni a La Gazzetta dello Sportnak azt mondta, hogy szeptember elejére – azaz az idei futam idejére – lezárhatják a tárgyalásokat Ecclestone-nal.
Az F1 uraként ismert angol üzletember tavaly dobta be, hogy ejtheti Monzát, ha nem sikerült új, az ő szemszögéből pénzügyileg megfelelőbb szerződést kötniük, azóta tartotta is magát ehhez, sőt új szervezőket és helyszínt keresett az Olasz Nagydíjnak, Imola is képbe került.
F1: Megmenekül Monza? 3


Ecclestone most ugyan megnyugodhatott, de azért cseppet sem volt elégedett az előzményekkel:
“Vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy azért, mert rég az F1-ben vannak, jár nekik a részvétel, ülhetnek a babérjaikon anélkül, hogy bármit is csinálnának. A legszomorúbb, hogy már két évvel ezelőtt megegyeztünk valamiben, ők meg szépen megfeledkeztek róla.”