Kimi Räikkönen ferraris szerződése az idény végén lejár, de a Ferrarinak opciója van a 2016-os hosszabbításra, az aktiválás határideje július 31.
A svájci Blick veterán szakírója, Roger Benoit úgy tudja, az olasz csapat nem fog élni a lehetőséggel, hagyják lejárni az opciót, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy biztosan ejtik a 2007-es világbajnokot.
F1: Hagyják lejárni Räikkönen szerződését 2
Bottasért túl sokat kérnek


Később még bármikor új szerződést ajánlhatnak Räikkönennek, de így minden lehetőséget nyitva hagynak. Például a williamses Valtteri Bottas igazolására, bár az elmúlt egy-két hétben ennek esélye csökkenni látszott. 
Benoit szerint ebben nem csak Bottas gyengébb versenyei játszanak szerepet, hanem az is, hogy a Ferrari nem hajlandó kifizetni a Williams által Bottas szerződésének kivásárlásáért kért 12-18 millió eurót (3,7-5,5 milliárd Ft).
“Ez nem foci, szóval hagyjuk csak meg nekik az ilyen átigazolási pénzeket” – idézte a Blick a Ferrari elnökét, Sergio Marchionnét.
Bottasé mellett a Force Indiá-s Nico Hülkenbrg neve is felmerült korábban,Benoit cikkében pedig hozzáteszi, hogy bár Romain Grosjeannak 2016-ra is van szerződése a Lotusszal, bizonyos záradékok alapján a francia versenyző távozhat, ha például a Ferrari tesz neki ajánlatot.