A Mercedes az új turbókorszak tavalyi kezdete óta legalább egyik versenyzőjével dobogós helyezésig jutott, de a múlt hétvégi, észbontó Magyar Nagydíjon megszakadt a sorozat, Hiába indultak az első sorból a Hungaroringen, Lewis Hamilton esett-kelt, évek óta nem követett el ennyi hibát egy futamon, Nico Rosberg pedig lassú volt, a végén pedig ő is hibázott, visszaesett.


A csapatfőnök, Toto Wolff visszatekintve nem is próbál szépíteni:
“Aki annyi hibát követ el, mint mi Budapesten, az nem érdemli meg, hogy a dobogóra álljon. Persze ettől még nem kell elbujdosnunk szégyenünkben, a két pilótánk továbbra is az első két helyen áll és a konstruktőri versenyben is biztos a pozíciónk. Minden erőnkkel a hibák és megoldásaik keresésén vagyunk, és nem a bűnbakok keresésével foglalkozunk” mondta a Stuttgarter Nachrichtennek.
Hamilton hungaroringi teljesítménye éles kritikák tárgyává vált Angliában, a Daily Mail szerint úgy vezetett, mint aki nyolc sör után akar hazakocsikázni a kocsmából, míg a Telegraph szerint az ilyen szereplések miatt nem emelkedik a Forma-1 igazi nagyságai közé a kétszeres bajnok. Wolff megvédte versenyzőjét:
F1: A Mercedes nem érdemelt dobogós helyezést 3


“Ne feledjük, hogy a pilóták is csak emberek. De alig 24 órával korábban Lewis mindenki által elismerten kiemelkedően teljesített az időmérőn, szóval felesleges arról spekulálni, hogy valami probléma húzódik a háttérben.”
A Mercedes-főnök azért elismerte, hogy további hasonló hétvégék nem férnek bele, a ugyanis a hungaroringi győzelmével Sebastian Vettel 42 pontra csökkentette lemaradását Hamiltonhoz képest, míg Rosberg előnye csak fele ennek.
“Lewis előnye kevesebb, mint két futamgyőzelem, szóval messze nem lazázhatunk az év végéig. A Ferrarit sosem szabad leírni.”