Korábban úgy hírlett, hogy a Ferrari július 31-éig dönti el, hosszabbít-e 2016-ra Kimi Räikkönennel, vagy más pilótát ültet a helyére, a döntést elsősorban a finn teljesítményétől tették függővé.
A 2007-es világbajnok a talán utolsó bizonyítási lehetőségnek számító múlt hétvégi Magyar Nagydíjon kitett magáért, tartotta a lépést Sebastian Vettellel, és a kieséséhez vezető műszaki hiba nélkül valószínűleg a 2. helyen ért volna be.


A 35 éves versenyző formajavulása újra a megtartása felé lendíthette a mérleget. “Ez az a Kimi, akit a Ferrari és a tifosik látni akarnak!” – írta a Gazzetta dello Sport veterán F1-es tudósítója, a finn MTV3 szakkommentátoraként dolgozó egykori Scuderia-versenyző, Mika Salo pedig így vélekedett: “A mostani teljesítmény alapján úgy vélem, hogy Kimi maradhat a Ferrarinál.”
Amikor a maranellói csapat főnökét, Maurizio Arrivabenét kérdezték a Räikkönent illető határidőről, és arról, hogy a nyári szünet alatt eldől-e a finn jövője, így felelt:
F1: A nyári szünetben nem foglalkoznak Räikkönennel 3


“Miért? Miért is kellene döntenem? A nyári szünetben az ember általában pihen, azaz nem dolgozik, nem hoz döntéseket, nem agyal. Úszni kell, hegyet mászni, biciklizni vagy akármi. Különben nem szünet, hanem munka.”
Arrivabene hozzátette, hogy a hungaroringi győzelem tükrében még inkább az autó fejlesztése kerül előtérbe a pilótakérdés helyett.
“Vicces ez, mert amikor erre a kérdésre válaszolgatok, mindig megkapom, hogy ugyanazt mondom, az fel sem merül, hogy mindig ugyanazt a kérdést kapom. De ahogy már korábban is mondtam, jelenleg az autó van a fókuszban, a pilótákról ráérünk még beszélni. Ezzel együtt hadd szögezzem le, hogy Kimi nagyszerűen versenyzett (a kieséséig).”
F1: A nyári szünetben nem foglalkoznak Räikkönennel 4


Néhány héttel ezelőtt úgy tűnt, hogy Räikkönennek már “lőttek”, és a helyére biztos befutó a williamses Valtteri Bottas, de a fiatal finn utóbbi két hétvégén mutatott halvány szereplése miatt egy kicsit gyengült a lehetőség. Mostanra nem titok, hogy Bottas képben van a Ferrarinál, a megbeszélések tényét a Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams is megerősítette, de egyelőre még minden nyitott.
“Ami engem illet, azt hiszem, egy időre elvonulok a finn erdőkbe” – mondta a Bottas a nyári szünetről.