Nizzában ma délelőtt 10-kor vesznek végső búcsút a tavalyi Japán Nagydíjon szerzett sérülései következtében múlt szombat hajnalban elhunyt Jules Bianchitól.
A 25 éves versenyző szülővárosában tartott szertartáson több aktív versenyző is személyesen ott lesz, eddig Sebastian Vettelről, Felipe Massáról, Nico Hülkenbergről, Nico Rosbergről és Romain Grosjeanról tudni, hogy Nizzába megy, mielőtt Budapest felé vennék az irányt.
Frissítés: A fent említettek mellett a négyszeres világbajnok Alain Prost, az FIA-elnök Jean Todt, a Marussia csapatfőnöke és vezérigazgatója, John Booth és Greame Lowdon, Jenson Button, Lewis Hamilton, Marcus Ericsson, Daniel Ricciardo, Danyiil Kvjat, Jean-Eric Vergne, a versenyzői szervezet GPDA elnöke, Alexander Wurz, valamint a szuzukai balesetet közvetlen közelről látó Adrian Sutil is megjelent a Sainte Reparate katedrálisban tartott szertartáson.
F1: Vettelék személyesen búcsúznak Bianchitól 1
A hétvégi Magyar Nagydíjon is Bianchira emlékeznek majd, a verseny előtt egyperces csenddel tisztelegnek elhunyt társuk előtt a Forma-1-es szereplők. Bianchi volt csapata, a Manor Marussia az autói oldalán a “Jules” felirattal lép majd pályára.
Bianchi halála kapcsán megszólalt a Marussia korábbi tulajdonosa, az orosz Andrej Cseglakov is, ő azt mondta, hogy a fiatal tehetség szuzukai balesete volt a végső lökés számára ahhoz, hogy kiszálljon a Forma-1-ből.


“A Japánban történtek után borzalmasan kiábrándultam, hiszen tulajdonosként felelősek vagyunk minden dolgozónkért” – mondta az orosz üzletember.
A Marussia Bianchi balesete után csak egy futamon vett részt, majd csődbe ment, de 2015-re feltámasztották, ez pedig elsősorban a francia pilóta Monacói Nagydíjon szerzett két pontjának, pontosabban az azokkal elért konstruktőri helyezésért járó 40 millió dolláros pénzdíjnak volt köszönhető.