Az olasz Corriere dello Sport pénteki számában arról ír, hogy Maranellóban döntöttek: a Ferrari nem hosszabbítja meg Kimi Räikkönen szerződését 2016-ra, helyére a Wiliamstől hozzák el honfitársát, Valtteri Bottast.
Räikkönen 2016-os opciójának élesítési határideje július 31., így addig biztosan nem várható bejelentés.
A lap szerint a Ferrarinak hosszas egyezkedés után sikerült megegyeznie a Bottas szolgálataira a jövő évre is opcióval rendelkező Williamsszel, a pilóta menedzsere, Didier Coton aktív részvételével zajlott alkudozás eredményeképp 12 millió eurót (3,7 milliárd Ft) fizetnek a grove-iaknak a szerződés kivásárlásáért.
F1: A Ferrari leigazolta Bottast? 3


Ha a 25 éves finn pilóta tényleg csapatot vált, akkor természetesen a Williamsnek is utódot kell keresni. Erre a még 2010-ben náluk bemutatkozott, Nico Hülkenberg lehet az egyik esélyes, hiszen elengedésekor a későbbi közös munka lehetőségét hangsúlyozták Grove-ban. Ha nem a Force India németjét viszik, akkor szóba jöhet még a tavaly a Williamsnél tesztpilótáskodó, idén a Saubernél bemutatkozott Felipe Nasr, bár valószínűtlen, hogy a pillanatnyilag elég biztos pozíciójú Felipe Massa mellé még egy brazil ültetnének. A Williams idén tesztpilótaként neveli a tavalyi GP3-bajnok Alex Lynnt, őt sem lehet leírni. 
A GPUpdate.net megkeresésére a Ferrari sajtósa “teljes baromság”-nak nevezte az igazolási hírt, míg Bottas menedzsere, Coton a Twitteren reagált: “Jó ég, micsoda reggel! A hőhullám sok országot elért, főleg Olaszországot. Kapcsoljuk be a légkondit, hűtsük le a kedélyeket!”