F1: Mindent elbénázott a Williams 2 Óriási meglepetést okozhatott volna a Williams a Brit Nagydíjon, a rajt után Felipe Massa vezetett Valtteri Bottas előtt. Noha a finn gyorsabbnak tűnt Massánál, nem engedte előzni a csapat, de Rob Smedley főmérnök szerint nem ezen múlt az elszalasztott dobogó.

“Nem akartuk felvállalni a kockázatot, hogy miközben egymással csatáznak, a két Mercedes elmegy mellettünk” – indokolta a döntést Smedley. “Valtterinek megmondtuk, hogy csak akkor próbálkozhat, ha tisztán meg tudja csinálni a manővert, értelmetlen lett volna a részünkről tálcán lehetőséget kínálni az üldözőinknek.”

“Amint elkezdett szemerkélni az eső, tempót veszítettünk. És még a kiállással is túl sokat vártunk, elpocsékoltunk egy teljes kört. Nyolc másodperccel voltunk Sebastian előtt, és mögé jöttünk vissza, ez jól mutatja, mennyit buktunk ezzel. Nagy csalódás, de tanulni fogunk ebből, összességében jó hétvégénk volt. Jó irányba haladunk.”

Massa is a túl hosszú kivárást okolta a visszaesés miatt. “Ami Valtterit illeti, szerintem helyes döntést hozott a csapat” – fogalmazott Massa. “A dobogót egyébként is azzal veszítettük el, hogy túl sokáig vártunk. A kiállásommal is túl sok időt vesztegettünk el, nagyon rossz volt, elszalasztottunk egy nagy esélyt. Nagyon bosszantó, mert remek versenyünk volt. Az eredmény pozitív, de fantasztikus is lehetett volna.”

Bottas szerint a csapatutasítást még át kell beszélni. “Nagyon jól rajtoltam, valószínűleg ez volt az egész év legjobbja” – nyilatkozta a finn. “Nehéz utólag megmondani, mit érhettünk volna el. Az elején gyorsabb voltam Felipénél, volt két jó esélyem is, de nem élhettem vele.”

“Amikor gyorsabb vagy valakinél, de nem előzhetsz, úgy elég nehéz, ezt még megbeszéljük. Az alapvető problémánk egyébként is az volt, hogy egy körrel tovább vártunk az interekkel, és az autónk egyébként sem jó az esőben. Ezzel tisztában voltunk, és dolgoznunk kell rajta.”