A holland De Telegraaf értesülése szerint nem csak a williamses Valtteri Bottas, a Red Bull-os Daniel Ricciardo, esetleg a Force Indiá-s Nico Hülkenberg, hanem az F1-ben idén bemutatkozott tini, a 17 éves Max Verstappen is lehet Kimi Räikkönen utódja, ha a Ferrari a 2007-es bajnok elküldése mellett dönt.


“A Ferrari Max Verstappenre hajt, egy ideje már tárgyalnak a menedzsmentjével, leigazolnák 2016-ra. Tárgyalni fognak a Red Bull-lal a 3 éves szerződése kivásárlásáról. Ha a Red Bull nyitott az üzletre, Verstappen átülne a Ferrariba” – írta a lap.
A fiatal pilóta sem cáfolja a lehetőséget: “Az életben bármi megtörténhet. Nem lenne rossz a Ferrarinál versenyezni. Ha egy ilyen lehetőség adódik, azt meg kell ragadni.”
Persze a kivásárlás nem lesz könnyű, hiszen a Red Bull pilótaprogramját vezető Helmut Marko már az év elején jelezte, hogy ragaszkodnak az ifjonchoz. Ugyanígy vannak egyébként Ricciardóval is, és a Williams is csak súlyos milliókért adná Bottast.


Ennek ellenére a finn tehetség menedzselésében részt vevő Toto Wolff nem zárja ki, hogy Bottas kerül Räikkönen helyére.
“Nagy kérdés, hogy jövőre kéket visel-e majd, mint a mikrofonja, vagy vöröset, mint az inge” – mondta a Mercedes-főnök a finn televízió riporterének.
“De nem feledkezhetünk meg arról, hogy mennyivel is tartozik Valtteri a Williamsnek, emellett nagyszerű csapat, amelyik képes lehet a győzelemre. Másrészt persze a Ferrari a Forma-1 legendája, az egyik legnagyobb csapat, szóval vonzó lehetőség. Meglátjuk mi lesz a vége. Vagy ez, vagy ez” – mutatott a kék mikrofonra, majd a piros ingre.


Räikkönen menedzsere, Steve Robertson Silverstone-ban egyébként arról beszél, hogy még nem eldöntött kérdés a finn ejtése.
“Az én tudomásom szerint Kimi sorsa a saját kezében van. Meglátjuk, mit hoz a következő pár futam. Néha van olyan, hogy akárhogy próbálkozik az ember, semmi nem akar összejönni. A sportban és az életben is van ilyen, de bízzunk benne, hogy Kimi jól szerepel majd ezen a hétvégén és Magyarországon is. Majd utána meglátjuk, mi lesz.”