Kimi Räikkönen ferraris szerződése 2015 végén lejár, a csapat pedig egyáltalán nem sieti el a 2016-ra szóló opció aktiválását, sőt, látva a finn bukdácsolását, inkább már a pótlásán gondolkodnak.
A fő jelölt – legalábbis a pletykák, spekulációk szerint – Räikkönen honfitársa, a williamses Valtteri Bottas, de a Ferrari csapatfőnöke azt mondja, egyáltalán nem csak ő van a látókörükben.


“Ha felsorolnám kik is hívtak már a szezon kezdete óta…! Bottas csak egy a sok jelentkező közül. Mindenkinek az az álma, hogy Ferrarival versenyezzen, de csak két helyünk van, és mindkettő be van töltve” – mondta a Gazzetta dello Sportnak.
Bottas mellett talán még a Red Bull-lal egyre elégedetlenebb Daniel Ricciardo tűnik a legesélyesebbnek, de Arrivabene azt állította, az olasz származású ausztrál egyelőre nem érdeklődött náluk. “Talán nincs meg neki a telefonszámom” – viccelődött.
A Ferrarinál nem titkolják, hogy Räikkönennek egy bizonyos határidőig kellene bizonyítania, hogy megérdemli a szerződéshosszabbítást, állítólag július 31-éről van szó, azaz a hétvégi Brit Nagydíjon, majd a hónap végén következő Magyar Nagydíjon kell remekelnie.