A Ferrarinál egyre inkább kezdenek kiábrándulni Kimi Räikkönenből, sajtóértesülések szerint már a Williamsnél kopogtatnak, hogy megszerezhessék Valtteri Bottast.
Az idei pilótapletykák központi alakjává vált 25 éves finn igyekszik ügyesen lavírozni, “egyrészt-másrészt” nyilatkozik a jövőről, azt sem zárja ki, hogy marad a tavaly óta feljavult Williamsnél.


“Elég erősnek érzem magam, hogy akár Vettel mellett is versenyezzek, ugyanakkor minden csapattársamtól tanulok” – mondta a Sport Bildnek a ferraris lehetőségről.
“De számomra a Williams a három topcsapat egyike a Forma-1-ben. Ha valaki világbajnok szeretne lenni a következő pár évben, akkor a három csapat egyikénél kell versenyeznie” – utalt még a Ferrarira és a Mercedesre. “A célom a világbajnoki cím. Ha sikerülhet a Williamsszel, akkor nagyon boldog leszek. De természetesen az életben jönnek olyan pontok, amikor a saját érdekeinkre kell gondolnunk.” 


Az F1 ura, Bernie Ecclestone szerint Bottas nem beszél badarságot, a Williamsben benne van, hogy újra a csúcsra érjenek.
“Ha Frankről (Williams, alapító-főnök) van szó, semmi sem lehetetlen. Igen, lehetséges, hogy újra nyernek. És nálam jobban senki sem örülne, ha sikerülne nekik! Sőt, szerintem még a mostani győztesek is örülnének, ha sikerülne Franknek.”
A felvetésre, hogy a Williamsnek messze nincs akkora költségvetése, mint mondjuk a Mercedesnek vagy a Ferrarinak, Ecclestone elismerte: “Ez a gond.”