Kimi Räikkönen ferraris szerződése az idény végén lejár, a Ferrari pedig egyelőre nem élt a 2016-ra szóló hosszabbítási opciójával. A 2007-es bajnok alulteljesít, a héten fel is röppent, hogy az olasz csapat már konkrét ajánlatot tett a Williamsnek a kiszemelt utód, Valtteri Bottas kivásárlására.


A brazil Globo megkeresésére a Williams annyit reagált, hogy “sosem kommentálják” a versenyzőik szerződési ügyeit, míg Bottas a finn Turun Sanomatnak így nyilatkozott: 
“A Forma-1-ben mindig vannak pletykák. Ami engem illet, semmi sem változott, erre az idényre koncentrálok, ez a legjobb számomra és a csapat számára is. Majd később meglátjuk, mi lesz” – mondta az ausztriai teszten szerdán.
A küszködő Räikkönen helyére egyébként még az olasz csapat tartalékosa, Esteban Gutierrez is szívesen beülne: “Nagyszerű lenne, ennyit mondhatok erről!”
1998-99 világbajnoka, a Bottas menedzsmentjében is érdekelt Mika Häkkinen így beszélt Räikkönen helyzetéről:
“Amikor kezdenek szétesni a dolgok, néha egyre rosszabbá válik a helyzet. Én is megtapasztaltam ezt a Forma-1-es karrierem során, voltak időszakok, amikor semmi nem akart összejönni” – magyarázta a két finn honfitársa.


Az olasz La Gazzetta dello Sport Forma-1-es szakírója, Pino Allievi szerint azért még Räikkönennek is van halvány esélye a ferraris folytatásra.
“Viszont a csapat most már eredményeket követel. Lassan két éve várnak, a Ferrari eddig lojális volt, minden támogatást és segítséget megadott Kiminek, mégis úgy fest, hogy nincs változás a tavalyi évhez képest, amikor Fernando Alonso mellett küszködött” – írta. 
“Az biztos, hogy az ausztriaihoz hasonló produkciók mellett kizárt, hogy Kimi a jövő évre is maradhasson a Ferrarinál – de a csapat egyelőre kivár. Pillanatnyilag az autó fejlesztése, a Mercedes mielőbbi beérése az elsődleges. Ha Kimi újra hozza, amire képes, akkor maradhat Vettel mellett, de ahogy köztudott, a Ferrari mindkét versenyzőtől eredményeket vár.”