Kimi Räikkönen ferraris szerződése az idény végén lejár, a csapat pedig még nem aktiválta a 2016-ra szóló opcióját, erre a hírek szerint július 31-éig van lehetőségük.
A csapatfőnök, Maurizio Arrivabene többször elmondta, hogy a hosszabbítás a finn pilóta teljesítményétől függ, azonban a napokban az is felröppent, hogy az amúgy maradni akaró 2007-es bajnokot fizetéscsökkentési szándékkal váratják, csak akkor kap új szerződést, ha hajlandó az idei, 15-20 millió dolláros – forrása válogatja – összeg jelentős részéről lemondani.
 


Räikkönen csütörtökön a Red Bull Ringen reagált a pletykára, nem volt túl boldog.
“Én is hallottam erről, érdekelne, hogy melyikük írta!” – mondta az újságíróknak. “Először is, fogalmuk sincs, hogy mi van a szerződésemben. Látták a szerződést? Helyette csak baromságokat találnak ki, nemde? Mindig ilyen szarságokkal jönnek. Felőlem! Azt sem tudják, mi van a szerződésben, de írnak. Olyanokat írnak, ami nem is igaz. Nem ártana esetleg olyat írni végre, amiben van is valami! De írjanak csak, amit akarnak, teszek rá.”
Az azért kiderült, hogy egyelőre a 35 éves finn sem tudja, mi lesz vele, annyi biztos, hogy ha a Ferrari nem tart igényt a szolgálataira, akkor búcsút int a Forma-1-nek.
“A hosszabbításról nincs mit mondanom, náluk a szerződés, nekik kell aláírni. Ilyen egyszerű ez. Nem az én döntésem, a csapatnál kellene érdeklődniük. Ha nem maradok a Ferrarinál, akkor más csapatnál sem leszek, ennyi.” 
“Maguk többet foglalkoznak a témával, mint én magam. Mindig is mondtam, hogy nem a világvége, ha a jövő évben nem versenyezhetek, de nyilván szeretnék még maradni, és úgy érzem, hogy a jó irányba haladnak a dolgok, a Ferrari újra a legjobb lehet majd, de még dolgozni kell.”