A McLaren teljes aerodinamikai fejlesztési csomagot, a Honda pedig megbízhatósági fejlesztésekkel javított motort visz az Osztrák Nagydíjra, de azonnali javulásra senki sem számít.
Fernando Alonso autójára felkerül az új, rövid orr – egyelőre egy van, Jenson Button Silverstone-ben kapja meg -, háta mögé pedig az állítólag jobb erőforrást szerelik, de az már az 5. egység, így hátrasorolás és verseny alatt letöltendő büntetések is várnak rá, a kétszeres világbajnok nem is ígér értékelhető eredményt:
“Újabb nehéz hétvége áll előttünk, valószínűleg megint nem festenek majd jól az eredmények. Valószínűleg büntetést is kapunk, szóval teszthétvégénk lesz, de fontos ez, mert új fejlesztések kerülnek az autóra. Remélhetőleg hasznos válaszokhoz jutunk. A jövő héten teszt is lesz, szóval fontos napok várnak ránk” – magyarázta csütörtökön a Red Bull Ringen.
Teszt lesz, nem verseny


“Bizakodó vagyok az autó közeljövőben érkező fejlesztéseit illetően, de az eredményeket tekintve nem hoz majd változást ez a hétvége, sőt rosszabb lehet, mint a legutóbbi” – figyelmeztetett a spanyol.
Alonso elismerte, hogy “talán egy kicsit többre számított” az év elején, de újra leszögezte, hogy bízik a McLaren és a Honda szakembereiben, az autó teljesítménye futamról futamra javul, minden megvan a sikerhez, csak idő kérdése, hogy mikor lesznek versenyképesek – talán már a jövő évben.