Sebastian Vettel tavaly október elején jelentette be, hogy hét és fél év, számtalan futamgyőzelem és pole, valamint négy világbajnoki cím megszerzése után elhagyja a Red Bullt. A német pilóta immár a Ferrarinál versenyez, de azt mondja, a régi kapcsolatok nem szakadtak meg, sőt, a jövő hétvégi, Red Bull-rendezésű Osztrák Nagydíjra most is amolyan hazai versenyként tekint.


“Bár már nem tartozom a Red Bullhoz, továbbra is kötődést érzek” – mondta az osztrák APA hírügynökségnek, hozzátéve, hogy a tulajdonos Dietrich Mateschitzcel is kiváló a kapcsolata, a versenyhétvégén örömmel találkoznak majd újra. “Szó sincs arról, hogy összevesztünk volna, épp ellenkezőleg.”
Az amúgy gyenge jegyeladásokkal küszködő Osztrák Nagydíjról Vettel megjegyezte, hogy tisztában van vele, mekkora munka áll mögötte, és hogy Mateschitzen kívül a többi Red Bull-dolgozóval is tartja a kapcsolatot.
“Ezért is lesz ez bensőségesebb futam számomra, mint más fordulók, még ha mostanra inkább Monza is a hazai versenyem” – állította.