A Kanadai Nagydíj hétvégéjén Daniel Ricciardo végig szenvedett, nem tudta elcsípni a fonalat. A tavalyi győztes az időmérőn csapattársa, Danyiil Kvjat mögött a 9. lett, a futamon pedig egészen a 13. helyig esett vissza, miközben az orosz ifjonc pontot hozott az alakulatnak.
Ricciardo már szombaton komolyan panaszkodott, a verseny után pedig teljesen értetlenül állt a teljesítménye előtt.


“Furcsa ez, olyan volt, mint két évvel ezelőtt, amikor a 2013-as idényem legrosszabb versenyét teljesítve 15. lettem. Jean-Eric Vergne akkor sokkal gyorsabb volt nálam, én pedig nem tudtam megmagyarázni, miért. Egy évvel később győztem ugyanitt, most viszont ott tartok, ahol 2013-ban. Meggyőződésem, hogy valami baj volt az autóval ma, tudom, hogy nem vagyok egy másodperccel lassabb Danyiilnál (9.) és nem felejtettem el vezetni” – mondta. 
Mivel a Red Bullnál utólag sem találtak egyértelmű magyarázatot a gyenge szereplésre, Ricciardo új kasztnit kap a csapat hazai versenyére, a jövő hétvégi Osztrák Nagydíjra.
“Ausztriában majd kiderül, mi a helyzet, ott új kasztnit kapok. Bár én nem hiszem, hogy a kasztnival volt baj, ugyanis sosem vadultam az autóval, nem vertem oda a kerékvetőkhöz vagy a falakhoz, szóval semmi nem indokolna sérülést” – magyarázta. 
Az új kasztni ellenére Ricciardo – és persze Kvjat – nem számíthat jó versenyre a Red Bull Ringen, hiszen ott Montrealhoz és Silverstone-hoz hasonlóan kiemelt szerepet kap a motorerő, a jelenleginél versenyképesebb Renault-erőforrást használva pedig már tavaly is siralmasan teljesítettek otthon a Red Bull-csapatok.