Az utolsó pillanatban lett kész a Force India idei autója, a csapat eddig a fejlesztésekkel sem nagyon haladt. A versenyképtelenség miatt többször is kifejezte elégedetlenségét Sergio Perez és Nico Hülkenberg, az osztrák versenyt követő teszten azonban végre bemutatkozhat az alaposan továbbfejlesztett B autó.

Korábbi hírek szerint a módosított Force India elbukott az FIA-féle kötelező törésteszten, de azóta sikerült kijavítani a hibát. “Minden kötelezettségünket teljesítettük ezen a héten” – mondta még Montrealban Bob Fernley helyettes csapatfőnök.

“Az elsőn valóban elbuktunk, de a másodikon átmentünk, minden adott, hogy a következő teszten kipróbáljuk az autót.” Fernley az Osztrák Nagydíj utáni tesztre célzott, a következő verseny után két napot a Red Bull Ringen marad a mezőny.

Kanadában csak Nico Hülkenberg révén szerzett pontot a Force India, a német utólag belátta, hogy nem kellett volna olyan keményen harcolnia Sebastian Vettellel. “Kár volt beleállni ennyire, de végül is mindegy, mert sem őt, sem Massát nem tudtam volna tartani, így a nyolcadik helynél előrébb sehogy sem végezhettem volna” – fogalmazott Hülkenberg.

“Összességében pozitív hétvége volt, egyre jobb a teljesítményünk. Haladunk előre, közelítünk az összetett ötödik helyéhez, kifejezetten érdekesnek ígérkezik a szezon második fele.”

Hülkenberg legközelebb a Le Mans-i 24 óráson indul a Porsche színeiben.