F1: A Williams tudta, hogy égés lesz Monacóban 2 Az általában harmadik erőnek számító Williams Monacóban egész hétvégén szenvedett, aminek csakis leszereplés lehetett a vége az időmérőn. Valtteri Bottas már a Q1-ben kiesett, de Felipe Massa sem vitte sokra, 14. lett.

“Előre tudtuk, hogy Monaco nem a legjobb pálya számunkra, de ennél azért jobb eredményben reménykedtem” – mondta Massa. “Nem volt semmi kirívó a mai napunkban, a pálya egyszerűen nem kedvez az autónknak.”

“Minden tőlem telhetőt megtettem, de a gumikat nem tudtuk felmelegíteni, és a forgalommal sem volt szerencsénk. A versenytől sem várok csodát, a pontszerzés azonban reális cél lehet.”

Bottas hasonlóan beszélt. “Nem jó érzés a Q1-ben kiesni, de szerencsére mostanában nem sokszor volt részünk ilyesmiben” – nyilatkozta a finn. “Szenvedtem a gumikkal, így a gyors köreim nem voltak valami gyorsak.”

“Előre tudtuk, hogy ez nem a mi a pályánk, de ennél azért többet vártunk. A pálya jellege miatt itt minden megtörténhet, így holnap odaérhetünk a pontszerző helyekre.”