Fernando Alonso 2014 végén, öt relatíve sikertelen idény után elhagyta a Ferrarit, hogy az újra összeálló McLaren-Hondával próbáljon szerencsét. Eddig nem jött be a lépés, hiszen míg a McLarennél a pontszerzésről is csak álmodozni lehet, a megújult, Sebastian Vettellel kiegészült Ferrari minden fordulóban a dobogóig jutott, Malajziában pedig győzni is képes volt.
Alonso azzal érvel, hogy a maranellói csapat idén sem alkalmas a bajnoki győzelemre, így kár lett volna maradnia, a McLaren-Honda pedig ugyan gyengén kezdett, de pár éven belül sikeres lehet, hatalmas a potenciál.


Alonso volt ferraris csapattársa, az idén a harmadik erőnek számító Williamsnél versenyző Felipe Massa már-már sajnálja a spanyolt.
“Naná, hogy nem értek egyet Fernando érveivel. Szerintem egyszerűen csak igyekszik előállni valami magyarázattal, hogy negatív helyett pozitív színben tüntethesse fel a váltást. De a Ferrari valóban javult. Azt hiszem, néha egyszerűen nehéz beismerni, hogy az ember hibát követett el” – nyilatkozta a brazil Globo Esportének.
“A Ferrarinál minden kicserélődött, az elnök, a csapatfőnök, teljesen új csapat” – tette hozzá, megkockáztatva, hogy az új rezsim mellett esetleg ő is maradhatott volna Maranellóban.
F1: Alonso nem tudja beismerni, hogy hibázott a McLarennel? 3


Ezzel együtt a brazil veterán a Williamsnél is jól érzi magát, szívesen marad évekig, ugyanakkor csapattársát, a fiatal Valtteri Bottast egyre inkább kötik a Ferrarihoz.
“Igen, a jövőben oda is kerülhet, de nem hiszem, hogy jövőre, ugyanis a Williamsnek opciója van rá 2016-ra. De a Ferrari versenyképesebb lett, megvan benne a potenciál, hogy győzelmekért és bajnoki címekért küzdhessen, szóval ha Valtteri jó ajánlatot kap tőlük, miért is ne?” – mondta erről Massa.