Kimi Räikkönen ferraris szerződése az idény végéig él, de az olasz csapatnak opciója van a 2016-os hosszabbításra is. 
A főnök, Maurizio Arrivabene azonban egyelőre nem kíván élni ezzel, így akarja jobb teljesítményre sarkallni a 2007-es bajnokot, ugyanakkor az is lehet, hogy Valtteri Bottasra (vagy épp Daniel Ricciardóra vár).
“Ki tudja, mi lesz? Mindketten finnek vagyunk, de nem vagyunk közeli kapcsolatban, a csapatot kellene megkérdezni, hogy mit terveznek” – mondta a Bottast a Ferrarihoz kötő spekulációkra. “Úgy tűnik, minden évben, minden csapattól ki akarnak rúgni vagy új szerződést akarnak adni állítólag, de engem ez nem izgat, majd az idő választ ad a kérdésekre” – tette hozzá.


Monacóban Bottas is újra megszólalt a ferraris pletykákat illetően:
“Szerencsés helyzetben vagyok, hogy Toto Wolff, Mika Häkkinen és Didier Coton viszi a menedzsmentemet. Nyilván beszéltünk már arról, hogy mi lenne számomra a legjobb, de várunk még, hogy mozduljon a piac, és meglássuk, mik a lehetőségek.”
“A versenyzők mindig szeretnének a legjobb autóban, a leggyorsabb autóban ülni, futamokat nyerni. Én mindig is kedveltem a Williamst, de a Ferrarit, a Mercedest és a McLarent is, nincs konkrét álmom, hogy hol szeretnék versenyezni. Úgy gondolom, hogy a Williamsnél minden megvan ahhoz, hogy gyors autót építsünk. A költségvetésünk talán kisebb, de nagyszerű szakembereink vannak és nagyszerű a szélcsatornánk. “
A finn pilóta (egyik) menedzsere, Coton is elhessegette a Ferrari-témát: “Ez csakis pletyka. Nem tudom, ki találta ki, de nem több pletykánál.”