Míg az idény első négy futamán Nico Rosbergből valahogy hiányzott az igazi ütőerő, az első európai futamon, a Spanyol Nagydíjon dominált a német, övé lett a pole, majd győzelem is, a bajnoki éllovas címvédő Lewis Hamilton mindössze a verseny leggyorsabb körével vigasztalódhatott.


A pillanatnyilag 20 pontos hátrányban lévő Rosbegnek fontos lenne a lendület megtartása, főképp, hogy a hétvégén a szó legszorosabb értelmében hazai versenye, a Monacói Nagydíj következik. A német versenyző 2013-ban és tavaly is győzni tudott Monte-Carlo utcáin, a cél a triplázás.
“Spanyolországban tökéletes hétvégém volt, jól jött, hogy sikerült egy kicsit lefaragnom a ponthátrányból. Hosszú még az idény, egyelőre minden nyitott, szóval csak lépésenként, futamról futamra haladok.” 
“Most Monaco következik, az idény leglegendásabb, legizgalmasabb és legnehezebb versenye. Az egész hétvégének különleges a hangulata. Számomra ez a hazai verseny, egész fura, hogy robogóval vagy gyalog is eljutok a pályára, de nagyon frankó, hogy este a saját ágyamban alhatok!” – magyarázta a Mercedes futambeharangozójában a Monte-Carlóban felnőtt és ma is ott lakó versenyző.
F1: Rosberg nem adná a hazai győzelmét 3


“A pálya egészen egyedi beállításokat kíván, ezek közül ki is próbáltunk néhányat a barcelonai teszten, ugyanis a pálya utolsó szektorában jó néhány hasonló kanyar található. Az autó jónak tűnt, szóval bizakodó vagyok, készen állok a következő versenyre. Ha minden simán megy, akkor jó hétvégénk lehet, alig várom!”