A Forma-1-ben 2013-ban bemutatkozott, a Williamsnél tavaly és idén igen ígéretesen szereplő Valtteri Bottast egy ideje a Ferrari kiszemeltjeként, Kimi Räikkönen potenciális utódjaként emlegetik.
A sokak által leendő világbajnoknak tartott finn pilóta nem titkolja, hogy szívesen szerződne a jövőben nyerő csapathoz, de azt mondja, nem kizárólag a Ferrari érdekelné. 


“A Ferrari legendás, különleges vonzerővel bíró csapat, a vörös színe a Forma-1 nimbuszának részévé vált. Azonban a világbajnokságban más ikonikus márkák is szerepelnek, például a Mercedes vagy a Williams” – idézte az olasz La Gazzetta dello Sport a versenyzőt.
Míg az egykor mindent vivő, az utóbbi két évben újra sikeresebb időszakot élő Williams említése automatikusan adja magát, Bottas mercedeses utalása már érdekesebb, főleg, hogy a finn pilóta menedzselésében a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is szerepet vállal. 
A bajnokcsapat továbbra sem erősítette meg Lewis Hamilton – egyébként valószínű –  2016-18-as hosszabbítását, de ha Bottas egy kicsit későbbre gondol, akkor 2017-re Nico Rosberg helye is megüresedhet. Annyi biztos, hogy az ezüst nyíl jelenleg a legvonzóbb autó.
“A Mercedes továbbra is az élen jár. A Ferrari egy kicsit közelebb került, de a Williamsnek még bőven van hova fejlődnie” – szögezte le a 24 éves versenyző.