F1: Bottas megint kikészített egy ferrarist 2 Az elmúlt napok slágertémája Valtteri Bottas esetleges Ferrarihoz való igazolása volt, a finn honfitársa, Kimi Räikkönen utódja lehet. A Spanyol Nagydíj végén egymásra is talált a két pilóta, de ahogy Bahreinben Vettelt, ezúttal Räikkönent tartotta maga mögött Bottas, és hozta a negyedik helyet a Williamsnek. Az ilyen teljesítmények még sokat érhetnek neki.

“Örülök az eredménynek, és hogy ismét magunk mögött tudtunk tartani egy Ferrarit” – mondta Bottas. “Hosszú verseny volt, összességében meglepett, hogy mennyire jó volt a versenytempónk a közvetlen riválisainkhoz képest.”

“Ha így megy tovább, nagy csatáink lesznek még a Ferrarival, de ennyivel nem érhetjük be, mert rendszeresen dobogósak szeretnénk lenni. Tettünk egy lépést előre, de nem szabad leállnunk.”

Ahogy az időmérő után, Räikkönen ismét elégedetlenkedett. “Nehéz volt ma vezetni az autót, alig volt tapadás” – fogalmazott Räikkönen. “Rögtön a rajt után csúszkálni kezdtem, így nem tudtam ideális tempót futni. Ez az oka annak is, hogy Valtteri ellen nem tudtam támadást indítani.”

“Kár ezért a hétvégéért, jó lett volna ismét a dobogós helyekért küzdeni, de ezzel az autóval erre most nem volt esélyem. Ki kell elemeznünk az adatokat.”