A Spanyol Nagydíj időmérőjén Valtteri Bottas hozta a tőle megszokott színvonalat, a Williamsből a maximumot kipréselve a 4. rajtkockát szerezte meg vasárnapra. Szintén jól szerepeltek a Toro Rosso versenyzői, Carlos Sainz Jr. Az 5., Max Verstappen a 6. helyről várja majd a startot, de Bottas szerint nem kell majd velük küzdenie.


“Nem hisszük, hogy holnap fenyegetést jelenthetnek. Szerintünk továbbra is jobb a versenytempónk. Előrébb léptek, de szerintem a versenyen mi vagyunk az erősebbek. Sosem szabad alábecsülni senkit, de a pénteken látottak alapján simán előttük járunk” – mondta Sainz nyilatkozatával egybehangzóan.
Bottas azonban azt is tudja, hogy a Ferrari pedig a Williamsnél erősebb, így a még 7. helyről rajtoló Kimi Räikkönent sem lesz könnyű maga mögött tartania.
“Úgy gondolom, hogy megint fejlődtünk egy kicsit, jó irányba tartunk. De azzal is tisztában vagyunk, hogy a Ferrarinak komoly előnye van a versenytempó terén, szóval nekünk a stratégiában kell jónak lennünk. Ezen a pályán nehéz előzni, szóval talán sikerülhet az egyiküket magunk mögött tartani.”
Felipe Massa csak a 9. helyet hozta, elismerte, hogy hibázott:
“Csalódott vagyok, mert a Q3-ban a gyors körömön hibáztam a 3-as kanyarban, kiszaladtam, sok időt dobtam el. A Q2-ben két szett közepes keveréket használtam el a továbbjutáshoz, így a Q3-ban csak egyszer próbálkozhattam. A hiba nélkül a top5-ben lehettem volna. De az autó versenytempója jónak tűnik, ha sikerül jól rajtolnom, még szép pontok jöhetnek holnap.”