Nemrég röppent fel, hogy a Ferrari Kimi Räikkönen helyett a williamses Valtteri Bottast szeretné 2016-ra, ahelyett, hogy a 2007-es bajnok opcióját aktiválnák, már előszerződést is kötöttek a fiatalabb finnel.


A híresztelést Bottashoz közel áll finn F1-es tudósító, Oskaar Saari és a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene is cáfolta, Barcelonában pedig maga a pilóta is tagadta a dolgot:
“Nem,nincs előszerződésem a Ferrarival. Sőt, ami azt illeti, egyelőre semmilyen szerződésem sincs a jövő évre” – állította csütörtökön.
“A menedzsmentem foglalkozik ezzel, szóval esetleg lehet olyasmi, amiről még nem szóltak, talán őket kellene megkérdezni erről. De pillanatnyilag nem gondolkodom csapatváltáson, csak az foglalkoztat, hogy az idei évből kihozzam a maximumot.”
“A jövőm a menedzsmentemre tartozik, biztos vagyok benne, hogy vannak terveik a következő idényre és a hosszabb távú jövőre is” – magyarázta a Forma-1-ben 2013-ban a Williamsnél bemutatkozott versenyző.
F1: Bottas nem szerződött a Ferrarihoz 3


A Bottast illető spekulációkra Sebastian Vettel is reagált Barcelonában, ő szeretné, ha 2016-ra is maradna Räikkönen:
“Nem igazán foglalkozom a pletykákkal, az én szerződésem pedig kicsit hosszabb, mint Kimié, de úgy gondolom, hogy a csapat számára pozitív lenne, ha ő maradna, hiszen őt már jól ismerik régről és az elmúlt egy-két évből is. Fontos, hogy jó legyen az együttműködés a csapaton belül, az idei futamok alapján pedig mindkettőnknél ez a helyzet.”