Pastor Maldonado szponzora, a PDVSA venezuelai olajvállat tekintélyes összeggel, a becslések szerint 27 millió dollárral szállt be a Lotus idei költségvetésébe, ennek is köszönhető, hogy jelentősen csökkent a csapat vesztesége.

Maldonado sok pénzt hoz ugyan, de nem elég eredményes, 23 lotusos futama alatt mindössze két pontot szerzett, ami kevés. “A PDVSA valószínűleg az egyik legnagyobb szponzor az F1-ben, és nem is szeretnénk ezen változtatni” – mondta Carter.

“De egyik pilótánk sincs olyan helyzetben, hogy ne rúghatnánk ki bármikor. Nálunk a teljesítmény számít, Pastornak a pályán kell bizonyítania.”

“Pastornak elég rossz a sajtója, de jó pilóta. Gyors is, ezt a szimulátorban és a pályán is bizonyította már. Tavaly nem volt jó autónk, most van, és azt valószínűleg Pastor is elismerné, hogy az időmérőkön lenne javítanivalója.”

“A versenyek egy kicsit balszerencsésen alakultak számára az idén. Ezzel együtt a megfelelő eszközöket biztosítottuk neki a bizonyításra, innentől minden rajta áll.”