A Williams Kimi Räikkönen utolsó körös hibáját kihasználva a 4-5. helyet szerezte meg a Kínai Nagydíj kvalifikációján, Felipe Massa Sebastian Vettel, Valtteri Bottas veterán honfitársa mellől várja a startot vasárnap.
A hajrában az általában gyorsabbnak tartott Bottast is megverő Massa elégedetten és bizakodva nyilatkozott: 
“Nagyon elégedett vagyok! Elképesztő kört mentem, sikerült a megfelelő pillanatban kihoznom a maximumot az autóból. Elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel. Megmutattuk, hogy továbbra is versenyben vagyunk, és hogy bár a Ferrari nagyon versenyképes – és holnap is az lesz -, mi is ott vagyunk, és igyekszünk majd maximális pontot szerezni.” 
“Senkinek nem lesz könnyű dolga holnap, láthattuk, hogy nagyon kis különbségek vannak az autók között – az első-második hely persze nincs játékban, de mindenki más versenyben van. Szoros lesz a futam, de mindent beleadunk.”


Bottas nyíltabban fogalmazott, kerek perec kimondta, hogy Vettel nem elérhető és Räikkönen is elhúzhat, inkább a 7. helyről induló Daniel Ricciardóra kell majd odafigyelniük.
“Holnap már nehezebb dolgunk lesz, hosszabb etapon a Ferrari erősebb, mint az időmérőn. Mindent beleadunk majd, remélhetőleg a Red Bullokkal képesek leszünk küzdeni!”