Néhány hete röppent fel, hogy a Red Bull-partnerségben a rájuk eső reflektorfényt keveslő Renault újra gyári csapat indításán gondolkodik.
A kiszemelt a kisebbik Red Bull-alakulat, a Toro Rosso, amelynek főnöke, Franz Tost egy héttel ezelőtt “fantasztikusnak” nevezte a lehetőséget. 
Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko mos igyekezett hűteni a kedélyeket, a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjújában saját korábbi ötletét, a Toro Rosso renault-s “átsminkelését” nevezte valószínűbbnek.


“Az eladás is egy lehetőség, de valószínűbb, hogy a Toro Rosso egyszerűen sárga festést kap, hogy jobb marketingplatformot biztosítson a Renault-nak” – mondta.
Ennél a megoldásnál a Red Bull Racing és a faenzai kiscsapat technikai együttműködése megmaradna, és természetesen a Renault-motor közös használata is folytatódhatna – feltéve, ha egyszer végre használhatóvá fejlődik -, amivel Marko szerint a francia gyártó is jobban járna.
“Ez a forgatókönyv persze csak úgy működhetne, ha Red Bull Racing és a Toro Rosso szabályok által engedett kötelékei megmaradnak. A Red Bull Racingnél sokkal többen dolgoznak, a felszerelése sokkal fejlettebb – az RBR know-how-ja nélkül a Toro Rosso versenyképessége visszaesne.”