A Maláj Nagydíj szabadedzései alapján egyértelműnek tűnt, hogy az érinthetetlen Mercedes mögé a Ferrari sorolt be második erőnek, de ugyanilyen világos volt, hogy a harmadik csapat a Williams.
A szepangi, esős időmérő aztán komoly csalódást hozott a grove-i alakulatnak, Felipe Massa csak a 7., Valtteri Bottas pedig a 9. leggyorsabb kört futotta a Q3-ban. Vizes pályán egyszerűen nem jó az FW37-es.


“Továbbra is megvannak a vizes körülmények között tavaly is tapasztalt problémáink, de remélhetőleg most már meg tudjuk oldani őket. Úgy néz ki, holnap száraz lesz a verseny, én pedig azt hiszem, hogy úgy mindketten a top5-ben végezhetünk majd” – nyilatkozta a brazil veterán.
 
A hátsérülés miatt az Ausztrál Nagydíjat kényszerűen kihagyó Bottas is jobbat remélt: 
“Kicsit csalódott vagyok a mai nap alakulása miatt, úgy éreztem, hogy jó kört mentem, így meglepett a 9. idő. Szerettem volna a legutolsóként átmenni a célvonalon, ami sikerült is, de úgy tűnik, az esős teljesítményünkön még van mit dolgozni. Reméljük, hogy holnap száraz lesz a verseny, persze meleg lesz, szóval úgy sem könnyű, főleg nem a 9. helyről.” 
Bottas Romain Grosjean büntetése miatt egy helyet előrébb lép, így csapattársa mellől, a 8. rajtkockából kezd.