F1: Massa szerint elszállt a Williams előnye 2 A Williams egyik tavalyi erőssége az egyenesekben elért nagy végsebesség volt, ezt az előnyét azonban Felipe Massa szerint elveszítette a csapat. A Williams már az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon is alulmaradt a harmadik helyért vívott harcban Sebastian Vettellel szemben, a csapat később azt mondta, akárhogy taktikáztak volna, nem verhették meg a Ferrarit.

“Már most látszik, hogy többé nincs előnyünk az egyenesekben” – mondta Massa a maláj szabadedzések után. “A Ferrari motorja rengeteget fejlődött. A tavalyi autónknak kevesebb volt a leszorítóereje, a kanyarokban veszítettünk velük szemben, de az egyenesekben ezt bőven kompenzáltuk.”

“Az idei autó leszorítóerőben és a kanyarokban sokkal jobb, de ez igaz a Ferrarira is, az egyenesekben pedig nincs előnyünk. Olyan keményen kell dolgoznunk, amennyire csak tudunk, mert egy élcsapattal harcolunk, amelynek minden anyagi forrás rendelkezésére áll a fejlesztésekhez. Hiszem, hogy meg tudjuk csinálni.”

“A mai elég nehéz nap volt, a gumik nem bírták valami jól a körülményeket, jelentős volt a kopás. De ezzel mindenki ugyanígy van. A célunk, hogy csökkentsük a hátrányunkat az élen állókkal szemben.”

Miután hátfájdalmai miatt kihagyta az Ausztrál Nagydíjat, Valtteri Bottas panaszmentesen teljesítette a pénteki szabadedzéseket. “A változtatások, amelyeket elvégeztünk a vezetési pozíciómmal kapcsolatban, pozitívak voltak, jó volt fájdalmak nélkül vezetni” – nyilatkozta Bottas.

“Úgy érzem, a hétvége hátralévő részében sem lesz gond a hátammal. A pálya délelőtt nagyon koszos volt, délután pedig óriási volt a forróság. A rövid etapok jók voltak, a hosszabb távnak nekifutva azonban adódott egy kis gond a hátsó fékkel, így nehéz pontosan megmondani, hol tartunk.”