A Williams a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon csak egy autóval indulhatott, miután az időmérőn Valtteri Bottas porckorongsérvet szerzett. A finn pilóta az elmúlt másfél hétben keményen készült, csütörtökön pedig sikeresen teljesítette is a kötelező vizsgálatokat, így a hétvégi Maláj Nagydíjon már indulni fog.
“Minden oké, egyáltalán nem fáj, szóval rendben van a dolog” – mondta csütörtökön. “A múlt hét végén már fájdalom nélkül tudtam csinálni dolgokat, szóval a hétvégén edzhettem, úszhattam, komplex tréninget végezhettem, nagyon jól ment a gyógyulás. A rendelkezésünkre álló rövid időszakban mindent tőlünk telhetőt megtettünk, szerencsére két hét volt a következő futamig, így magabiztosan ülök vissza az autóba.”
“Az edzőmmel és egy specialistával a vezetési pozitúrában és fékezési erőkkel is végeztünk próbákat, bízom benne, hogy minden rendben lesz.” 


A sérülésről és annak okáról így beszélt a finn sztár:”Elég jó elképzelésünk volt az okról, szóval jelentősen változtattunk az ülésen és a pedálok pozícióján, most már jóval kevésbé terhelt a hátam az autóban, kisebb erőhatás éri a gerincemet.”
“Korábban sosem volt gondom a derekammal, de úgy tűnik, hogy az ilyesmi szépen lassan alakul ki. Semmi előjele nem volt, hirtelen jött, előtte semmi nem fájt. Amikor a Q2 utolsó gyors körén fékeztem a 13-as kanyarban, akkor viszont úgy éreztem, mintha kést vágtak volna belém, és a fájdalom csak fokozódott, egészen éjfélig. Szerencsére utána enyhülni kezdett, és délelőtt már kész voltam versenyezni.”
“Melbourne-ben sikerrel is teljesítettem a vizsgálatokat (vasárnap), de az (FIA- és pálya-) orvosok megszerezték a kórházi adatokat, az MRI-felvételt meg mindent, és valószínűleg úgy látták, hogy hosszabb távon jobban járok, ha nem vezetek. Ez igaz is lehet, és tiszteletben tartom az FIA döntését, de azért nagy csalódást jelentett, hogy nem versenyezhettem. Most viszont azt mondták, hogy készen állok a versenyzésre, szóval minden rendben.”
A kérdésre, hogy szüksége lehet-e majd műtétre, Bottas nemmel felelt: “Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy nem lesz szükség ilyesmire.”