A Williams fiatal finn sztárja, Valtteri Bottas kénytelen volt kihagyni a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, miután a szombati időmérőn komoly hátfájdalmai lettek, és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosai és biztonsági szakemberei szerint baj esetén nem tudott volna önállóan kiszállni az autóból.
Bár az ok nem világos, ugyanis az autóban nem találtak semmi szokatlant, annyi biztos, hogy Bottast porckorongsérvvel kezelik, az elmúlt napokban már – hogy szokja a jövő hétvégi Maláj Nagydíjra jellemző klímát – Indonéziában dolgozott az F1-es edző-fizioterapeuta honfitársával, Antti Vierulával és más szakemberekkel.
Pénteken Bottas pozitív hangnemben üzent a Twitteren: “Üdv! Javulok, minden nap újabb előrelépés. Alig várom Malajziát!” – írta.

Bottas szepangi visszatérése természetesen még nem garantált, arról az orvosok döntenek majd a jövő héten. Az esetleges pótlásról eddig nem nyilatkozott a Williams, de úgy tűnik, hogy nem feltétlenül a tesztpilótát, Susie Wolffot szeretnék az autóba ültetni, ha úgy alakul.
Szintén nem tudni még, hogy Fernando Alonso pályára lép-e Szepangban, ez vasárnap vagy hétfőn derülhet ki