Lewis Hamilton idén kilencedik Forma-1-es szezonját kezdi, és a 30 éves, kétszeres világbajnok angol már azon is gondolkodik, mi lesz az autóversenyzői pályafutása után. 
“Tudatában vagyok, hogy a karrierem felénél vagy már azon is túl járok, és a következő hat-hét év is gyorsan elrepül majd. Azzal is tisztában vagyok, hogy a jelenben tett lépéseim befolyásolják majd, mihez kezdek majd, amikor ennek vége” – magyarázta a Mercedes pilótája.


“Nem szeretnék szakkommentátor lenni, az valahogy nem nekem való, pedig úgy gondolom, hogy nem lennék rossz, mert sokat tudok a sportágról. De inkább más dolgokkal szeretnék foglalkozni. Gyerekkoromban nem igazán tudtam a kreatív oldalammal foglalkozni, de az elmúlt pár évben egyre inkább ráéreztem. Egyes területeken nagyon kreatív vagyok, meglátom, hova jutok majd. Sok dologgal próbálkozom.”
Hamilton az iparművészetet, forma- és ruhatervezést, és természetesen a zenélést is megemlítette:
“Valamit szeretnék autókkal csinálni. Nem egy teljes autót tervezni, de a McLarennél például én terveztem magamnak a kormánykerekemet. A suliban is jól ment a rajzolás-festés. A házam is a saját művem, jó érzékem van a színekhez. Ruhatervezés vagy akármi más, valami ilyennel megpróbálkoznék valamikor.” 
Hamilton: Nem készülök rappernek 3


“Sok minden van az életemben, amiről nem tudnak. Tavaly a szabadidőm nagy részét a zenélésre fordítottam. Zeneszerzőként aztán eldönti az ember, hogy mennyit szeretne megosztani a közönséggel, mennyire kínálja fel magát. Egyesek többet mutatnak meg, mások kevesebbet. Én inkább hobbiként, szórakozásként tekintek erre, terápiás hatása is van. Sosem terveztem, hogy kiadjak valamit – pedig nem mondtak rosszakat, akik hallották. De nem vagyok rapper – azt is mondták már, hogy rapper szeretnék lenni” – utalt az újra és újra felröppenő hírekre.

Never give up. #TeamLH #AustralianGP #LetsGo!

A video posted by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

A címvédő közben a saját múzeumának megalapításán is dolgozik, gyűjtögeti, rendezgeti a kiállítási anyagot.
Hamilton: Nem készülök rappernek 4


“Az első lépés már megvan. Összegyűjtöttem a trófeákat, minden évről van egy dossziém, hogy mi hol van, minden szépen össze van csomagolva. Van pár kupa: csak a gokartos korszakból három vagy négyszáz, szóval összesen lehet vagy ötszáz. A McLarentől talán két eredeti van (a replikákon kívül – a szerk.), az első futamgyőzelmem után megtarthattam, és az első, 2008-as monacói győzelem után is.”